FIPA učestvuje na World Investment Forum 2023 u Abu Dabiju

Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) na čelu sa zamjenicom direktora Sanjom Bazina Crnokić čestvuje na 8.World Investment Forum 2023 koji se održava u Abu Dabiju od 16. do 20. oktobra 2023.godine.

47

Na konferenciji učestvuju predstvnici institucija iz oblasti ulaganja, razvoja poduzetništva i privrede iz cijelog svijeta kako bi razgovarali o dinamici stranih ulaganja u budućnosti s obzirom na različite izazove s kojima se svijet suočava, ključnim sektorima za ulaganja na globalnom nivou, potrebnim reformama radi unapređenja sranih ulaganja, itd.

Pored učešća na sesijama foruma, predstavnici FIPA-e su održali niz sastanaka s predstavnicima institucija koje su učestvovale u organizaciji ove konferencije, poput sastanka sa šefom Odjela za investicije Agencije za strana ulaganja Abu Dabija g. Naoufom Al Maisarijem s kojim su razgovarali o mogućnosti suradnje, iskustvima u radu vezano za promociju i privlačenje stranih investicija, ciljnim sektorima za promociju i slično.

S g.Ismailom Ersahinom, izvršnim direktorom WAIPA-e razgovarano je o unapređenju suradnje i učešću FIPA-e na predstojećim događajima koje organizira ova organizacija.

S gđom Kingom Korymowskom, regionalnim menadžerom AIM Congress UAE za Europu razgovarano je o mogućnostima predstavljanja FIPA-e na događajima koje organizira AIM.

Sastanka je održan i sa Zdenkom Lucićem, državnim sekretarom u Ministarstvu za vanjske i europske poslove Republike Hrvatske s kojim je također razgovarano o mogućnostima suradnje na polju investicija.

S direktorom Agencije Invest in Nort Macedonia g. Gazmendom Abdijem i njegovim suradnicima razgovarano je o unapređenju suradnje i potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između dvije institucije.

Sastanka je održan i sa Sanitom Lisicom iz Ambasade BiH u Abu Dabiju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here