Vlada TK osigurala 137 hiljada KM za penzionisanje radnika

Za uplatu obračunatih, a neizmirenih obaveza po osnovu doprinosa i naknada, ove godine Vlada Tuzlanskog kantona je će izdvojiti 137.087,95 KM.

51
Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Program mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije preduzeća ostali ili ostaju bez posla, a kojeg provodi JU Služba za zapošljavanje TK.

Za uplatu obračunatih, a neizmirenih obaveza po osnovu doprinosa i naknada, ove godine Vlada Tuzlanskog kantona je će izdvojiti 137.087,95 KM, čime će se uplatiti doprinosi i naknade za ukupno 15 radnika i to: 8 radnika TMN Starić d.d., 3 radnika Bosnia valves d.o.o., 2 radnika Aida d.d., te po jedan radnik Polet d.d. Tuzla i Unioninvest mašinska montaža d.o.o. Tuzla.

Imajući u vidu sve navedeno, Vlada je odobrila navedena sredstva, te dala nalog Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine da, sa depozita po viđenju Vlade Tuzlanskog kantona kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine prenese iznos od 137.087,95 KM.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here