Bh. kompanije izlažu na sajmu Anuga Fine Food 2023

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH) je i ove godine organizovala zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti prehrambene industrije na sajmu ANUGA FINE FOOD 2023, koji se održava u periodu od 7. do 11.10.2023.godine, u Kelnu (Njemačka).

15

„Sajam ANUGA jedan je od najvećih i najprestižnijih sajmova u prehrambenom sektoru, gde se susreću inovacija, kvalitet i autentičnost, a tema sajma ove godine je održivi rast. Uticaj izlaganja u Kelnu na izvoz pojedinačnih firmi je značajan. Njemačka je i ove godine među pet zemalja u koje najviše izvozimo poljoprivredno-prehrambene proizvode, a očekujemo da će ovogodišnji nastup bh. kompanija na ovom sajmu rezultirati jačanjem pozicije na njemačkom, ali i otvaranjem novih tržišta,“ istakla je stručna saradnica u Sektoru za međunarodne ekonomske odnose VTK/STK BiH Stanislava Perišić.

Izlagači i organizatori nastupa na sajmu očekuju da će tokom sajma biti uspostavljeni novi kontakti i ugovoreni novi poslovi koji će rezultirati povećanjem izvoza bosanskohercegovačkih kompanija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here