Podrška promociji proizvoda iz BiH na domaćim i međunarodnim sajmovima

Sredstava za podršku sajamskim manifestacijama u inostranstvu

51

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Zdravko Marinković i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac potpisali su u Sarajevu protokol o raspodjeli sredstava za podršku sajamskim manifestacijama u inostranstvu, s ciljem promocije privrede Bosne i Hercegovine.

Protokol je potpisan na osnovu Odluke o kriterijima za raspodjelu tekućih grantova odobrenih Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koja je usvojena na Vijeću ministara BiH 24. jula 2023. godine. Protokol reguliše dodjelu sredstava za sajamske manifestacije u inostranstvu u organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH, Privredne komore Federacije BiH i Privredne komore Republike Srpske.

Rukovodstvo Vanjskotrgovinske komore BiH i ministar dogovorili su da zajedničkim radom nastave aktivnosti na promociji domaćih proizvoda na domaćim i međunarodnim sajmovima, te ulože dodatne napore na povezivanju domaćih privrednika s inostranim partnerima.

Usaglašeno je također da će se u predstojećem periodu raditi na izradi adekvatne publikacije za promociju investicionog ambijenta u Bosni i Hercegovini, te da će to biti zajednička aktivnost i nova politika Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Agencije za promociju stranih investicija, nadležnih entitetskih ministarstava, Vanjskotrgovinske komore BiH i entitetskih privrednih komora.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here