Poljska među prvih deset najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao sa ambasadorom Republike Poljske u Bosni i Hercegovini Jaroslavom Lindenbergom

33
Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa ambasadorom Republike Poljske u BiH Jaroslavom Lindenbergom (Jarosław Lindenberg) i tom prilikom se zahvalio za podršku koju Republika Poljska pruža Bosni i Hercegovini u procesu evropskih i euroatlantskih integracija. Bosna i Hercegovina je čvrsto opredijeljena za evropski put i podrška prijateljskih zemalja je od izuzetne važnosti.

Ovom prilikom dr. Bećirović je iskazao zahvalnost Vladi Republike Poljske za profesionalnu podršku bosanskohercegovačkoj državnoj delegaciji, koju su sačinjavali predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, prilikom posjete Ukrajini.

Tokom sastanka je konstatovano da je saradnja između dvije prijateljske zemlje dobra i intenzivna. I u oblasti vanjskotrgovinske razmjene, Republika Poljska je među prvih deset najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera za Bosnu i Hercegovinu. U tom smislu, naglašena je potreba i važnost intenziviranja saradnje i sureta na najvišem i visokom nivou.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here