Novi Porsche Cayenne stigao u BiH – spoj luksuza i snage

54

Spektakularnim događajem održanim na predivnoj lokaciji Green Park Sarajevo, Porsche BH premijerno je predstavio svog najnovijeg Cayenne-a. Ovaj luksuzni SUV oduševio je prisutne svojim impresivnim izgledom i naprednim tehnološkim inovacijama.

Porsche Cayenne je oduvijek bio sinonim za luksuz i performanse, a sada, s prelaskom u luxury segment, ovaj SUV pruža još više od očekivanog. Svaki detalj, svaka komponenta, i svaki element dizajna pomno su promišljeni kako bi stvorili vrhunski doživljaj vožnje.

Pod zanimljivim sloganom “FURTHER TOGETHER”, Porsche je ostvario svoju viziju beskompromisnog zajedništva, odlučnosti i neprekidnog napretka, ali i luksuza i inovativnog napretka. Novi Cayenne je rezultat jednog od najopsežnijih fejsliftinga u historiji Porschea, predstavljajući spoj snage, performansi i izvanrednog dizajna.

Zahvaljujući lojalnim kupcima i ljubiteljima brenda, Porsche nastavlja hrabro istraživati nove horizonte automobilske industrije.

Novi Cayenne nudi nevjerojatnu vožnju koja osvaja, sa svojim impresivnim izgledom i sofisticiranim unutrašnjim prostorom. Ovaj sportski automobil sa prostorom za pet osoba savršeno se uklapa u različite životne stilove, pružajući uzbuđenje kroz brojne mogućnosti prilagođavanja.

Unutrašnjost ovog luksuznog SUV-a je potpuno digitalizirana, s digitalnim kokpitom i novim upravljačem preuzetim od Carrere 911. Tu je i niz impresivnih ekrana, uključujući potpuno digitalni i virtuelni display za vozača veličine 12,6 inča, centralni 12,9-inčni display te 10,9-inčni display za suvozača kao opcija.

Novi Cayenne dolazi s tri različite varijante motora, pružajući vozačima širok izbor snage i performansi.

Osnovni model pokreće 3,0-litarski V6 motor koji sada razvija 353 KS i 500 Nm obrtnog momenta. To predstavlja značajno povećanje od 13 KS i 50 Nm u odnosu na prethodnika, čime se osigurava snažnija vožnja i impresivna performansa.

Cayenne S je dobio nadogradnju zamjenom V6 motora s moćnim 4,0-litarskim V8 biturbo motorom. S ovim poboljšanjem, Cayenne S sada isporučuje impresivnih 474 KS i 600 Nm obrtnog momenta, što predstavlja povećanje od 34 KS i 50 Nm u odnosu na prethodni model. Ova verzija će oduševiti one koji traže još više snage i sportskih performansi.

Posebno istaknut u Porsche ponudi je Cayenne E-Hybrid, koji kombinira konvencionalni V6 motor s novim električnim motorom. Opremljen baterijom iste veličine, ali s povećanim kapacitetom od 17,9 na 25,9 kWh, ovaj hibridni SUV pruža značajno veći domet u potpuno električnom modu – sada oko 90 kilometara u odnosu na prethodnih 40 km. Kombinacija V6 motora i električnog motora isporučuje impresivnih 470 KS, čineći ga snažnim i ekološki osviještenim izborom.

S ovim različitim verzijama motora, Porsche Cayenne pruža prilagodljivost i izvrsne performanse, zadovoljavajući potrebe različitih vozača i njihovih preferencija. Bilo da želite snažnu sportsku vožnju, luksuznu udobnost ili ekološki osviješten pristup, novi Cayenne ima sve što vam je potrebno.

Porsche BH ima velika očekivanja od novog Cayennea, s obzirom na uspjeh prethodnog modela koji je činio oko 60 posto prodaje Porsche vozila u Bosni i Hercegovini. Očekuje se da će ovaj novi model privući još veći broj kupaca te zadržati Porscheovu predanost kvaliteti i dizajnu.

Novi Cayenne, osim što je postavio nove standarde u automobilskoj industriji, spaja eleganciju, snagu i tehnologiju na jedinstven način, ostavljajući svakog zaljubljenika u automobile bez ravnodušnosti. Ovaj luksuzni SUV stavlja Porsche ponovno u vrh najželjenijih automobilskih brendova, a njegova premijera u Sarajevu svakako će se pamtiti kao jedan od najuzbudljivijih događaja u svijetu automobila.

Ovaj automobil impresivnih performansi već je dostupan za kupce u Bosni i Hercegovini.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here