Putuj kroz BiH, fotkaj i osvoji turističke aranžmane

#bihbucketlistchallange 2023 -  Upoznaj Bosnu I Hercegovinu kroz 100 izazova

21

Sigurni smo da i vi imate svoju Bucket List(u) sa mjestima za posjetiti i avanturama koje se moraju doživjeti u Bosni i Hercegovini. Ako ste od onih koji vole izazove, redakcija turističkog magazina i portala Furaj.ba pred vas stavlja stotinu izazova kroz koje ćete upoznati najljepše od onoga što naša zemlja ima za ponuditi. Koliko od ovih izazova ste do sada ispunili? Koliko ih možete ispuniti u narednih stotinu dana?

Krenite u sjajnu avanturu, pravite sjajne fotografije, objavljujte na Instagramu jer sa svakim novim osvojenim izazovom i novom fotografijom povećavate svoje šanse za sjajne nagrade.

Otkrijte najljepše kutke naše prekrasne zemlje, a za neke izazove se čak ne morate pomjeriti iz svoga doma, osim da možda kupite brašno i razvijete jufku za pitu. Nije teško, zar ne?

Ako volite vodu (a ko je ne voli) za vas su kao stvoreni brojni izazovi sa ove liste. Možete posjetiti vodopad u Jajcu ili Skakavac kod Sarajeva, ako vam nije daleko sjajan je i vodopad Bliha. O ljepoti vodopada Kravice i huku vode Štrbačkoga buka, suvišno je govoriti. Od slapova Kozice kod Fojnice, zastat će vam dah. Doslovno.

Možete skoknuti i osvojiti izazov, recimo, do Neuma, jedinog bh. grada na morskoj obali ili se napiti vode sa neke od česmi na Baščaršiji.

Ako je voda prehladna za plivanje, možete pokvasiti noge i umiti lice u Prokoškom, Boračkom, Plivskom, Ramskom ili jezerima na Treskavici. I zamalo da zaboravimo jedina slana jezera u Evropi. Možete jedan izazov osvojiti tako što ćete pecati na nekoj od rijeka ili jezera u Bosni i Hercegovini.

Gurmanski izazovi

Neće vam biti teško popiti kafu, ali prijat će vam i sok od zove ili ruže. Morate pojesti ćevape (to bar nije teško), s kajmakom ili lukom (ako se nećete ljubiti), ali ne u svom gradu. Trebate malo i zasladiti, uz kolač, onaj hercegovački.

A vi, dragi ljubitelji akcije i adrenalinski ovisnici otiđite na jedan kanu safari na Trebižatu. Sjajne ćete fotografije napraviti, već im se radujemo. A možda da pogledate Bosnu i Hercegovinu iz zraka – balonom, žirokopterom, helikopterom, padobranom, malim avionom? A da malo jašete konje? Pitome. Ili da se malo družite s njihovim divljim rođacima na Kruzima? Ponesite koju mrkvu, malo soli ili jabuku. Ne ide se u Bosni u goste praznih ruku. Nikome.

Život je putovanje

A zamislite kakve fotografije možete napraviti na konyoningu na Rakitnici ili na nekom od brojnih ziplinea širom zemlje.

Možda da malo vozite bicikl? Otputujete negdje vozom? Kočijom? A žičarom do Trebevića? Vratiti se možete i na četiri točkića.

I za vas koji volite historiju, tu su izazovi na starim gradovima, dvorcima i zidinama. U izazovima su muzeji, samostani i… Ostale detalje morate potražiti sami. Pridruži se #bihbucketlistchallange 2023 na web stranici Furaj.ba i upoznaj našu domovinu iznova, uživaj u ljetu, fotografiši svoje avanture i osvoji vrijedne nagrade.

Najbolje za najbolje 

I na kraju, ali ne najmanje važno. Furaj.ba redakcija spremila je sjajne nagrade. Nagrađuju one koji ispune najviše izazova. Ove ćemo godine neke od izazova raditi zajedno. Možda ćemo zajedno provesti noć u prirodi ili podići adrenalin sa… Ne, ne, nećemo vam još otkriti…

Video  https://www.youtube.com/watch?v=XC0BAcFerKo

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here