Gradovima i općinama u ZDK 2,1 miliona KM za projekte cestovne infrastrukture

Odobrena su sredstva u iznosu od 2.100.000 KM, a predviđena je realizacija 12 projekata cestovne infrastrukture u šest gradova i općina ovog kantona.

53
zdk.ba

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, donijela je Odluku o odobravanju sredstava za realizaciju kapitalnih projekata drugim nivoima vlasti iz oblasti cestovne infrastrukture za 2023. godinu.

U općini Žepče planirana su dva projekta: Rekonstrukcija i asfaltiranje lokalne ceste Begov Han – Fatići (40.000 KM) i Postavljanje video nadzora na gradskim ulicama (40.000 KM), Općina Maglaj će realizovati tri projekta: Rekonstrukcija i asfaltiranje ceste Ulice Bosanska – Prvi mart (250.000 KM), Sanacija i rekonstrukcija Ulice Srebreničkih žrtava rata (900.000 KM) te Rekonstrukcija i asfaltiranje lokalne ceste Domislica-Čobe.

Na području Grada Zavidovići predviđena su tri projekta, i to sanacija lokalnih cesta u MZ Mečevići (20.000 KM), MZ Kovači (20.000 KM) i MZ Rujnica (50.000 KM), na području Grada Visoko predviđena je Sanacija i rehabilitacija Lokalne ceste u naselju Ravne (80.000 KM) te Sanacija postojećeg parkinga na Ravnama (160.000 KM), a u Gradu Zenica planirana je Sanacija pristupne ceste Kužno groblje Zenica (190.000 KM).

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Danijel Pašić rekao je da je ravnomjerni razvoj i jednako ulaganje u sve jedinice lokalne samouprave jedno od ključnih opredjeljenja ove vlade.

“Ovom odlukom smo potvrdili da pokušavamo jednako ući u sve gradove i općine. Sredstva će vrlo brzo biti transferisana jedinicama lokalne samouprave, čime ćemo stvoriti uslove za početak realizacije projekata”, rekao je ministar Pašić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here