Nove cijene usluga KJKP “Vodovod i kanalizacija”

Došlo je do primjene nove sistematizacije radnih mjesta, promjene koeficijenata, kao i do povećanja satnice pa je bilo potrebno pristupiti izmjenama i dopuni postojećeg cjenovnika usluga, odnosno izradi novog cjenovnika.

69
Nadzorni odbor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo na vanrednoj sjednici 16.12.2022. godine donio je Odluku o usvajanju Cjenovnika usluga koje pruža KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo.

Kako je pojašnjeno prilikom donošenja odluke o novom Cjenovniku, došlo je do primjene  nove sistematizacije radnih mjesta, promjene koeficijenata, kao i do povećanja satnice pa je bilo potrebno pristupiti izmjenama i dopuni postojećeg cjenovnika usluga, odnosno izradi novog cjenovnika.

“Ranije su izdavanje saglasnosti, ovjera projekata i geodetske usluge bile odvojene, a sada su u cjenovniku stavljene pod jedno. Izvršena je korekcija cijene usluge izrade projektne dokumentacije kako bi naše preduzeće bilo konkurentno na tržištu. Cjenovnik je dopunjen izradom studija koju zahtijeva Ministarstvo privrede KS, a naše Preduzeće ima licencu za izradu ove vrste projektne dokumentacije. Također, dodata je i usluga revizije projektne dokumentacije”, pojasnio je Amer Mešić, predsjednik Komisije za izradu novog Cjenovnika.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here