bosnia and herzegovina flag, the fall of the currency against the background of the flag and stock price fluctuations. Crisis concept with falling stock prices of companies. 3D rendering

Prošlogodišnji iznos direktnih stranih ulaganja u BiH je najveći od 2009. godine u prethodnih trinaest godina.

Zemlje koje su u Bosnu i Hercegovinu u 2021. godini najviše investirale su Švicarska, Turska i Velika Britanija. Značajno povećanja kapitala u 2021. godini u BiH registrovale su i Austrija, Hrvatska, Srbija, Njemačka, Slovenija i Italija.

S obzirom da je pandemija Covid-19 Kriza je imala negativan utjecaj na investicije u cijelom svijetu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, porast investicija u prošloj godini je pokazao da i kriza može biti šansa.

U skladu svojih nadležnosti, FIPA intenzivno radi na pronalasku novih investitora za BiH, uključujući i ostale svakodnevne aktivnosti informisanja poslovnih zajednica u inostranstvu o mogućnostima ulaganja i raspoloživim investicijskim projektima BiH. Blisko sarađuje s postojećim investitorima u BiH u otklanjanju administrativnih prepreka koje im stoje na putu širenja investicija te i na taj način doprinosi rastu investicija u zemlji.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here