Novi Travnik s 2,5 milijuna KM kredita dogodine kreće u sanaciju infrastrukture gradskog područja

Novotravničko Općinsko vijeće nakon burne rasprave usvojilo je prijedlog odluke o odobravanju kreditnog zaduženja Općine Novi Travnik.

67

Ovim se općini odobrava zaduživanje u iznosu od 2,5 milijuna maraka kod Razvojne banke FBiH za infrastrukturne projekte koji će ovaj put, kako je kazao načelnik Stjepan Dujo (HDZ BiH), biti utrošeni u središtu grada.

“Prije svega trebamo gledati viziju razvoja grada. Nedavno smo na Vijeću donijeli odluku da mijenjamo statut i da Novi Travnik postane grad. Svjedoci smo kako se prilikom prvog pljuska u gradu zatvore prometnice zbog začepljenih i dotrajalih kanala i loše infrastrukture. Ovo kreditno zaduženje je vizija rješavanja konkretnih problema. Želimo u ovom mandatu od četiri godine riješiti te probleme, a ne da deset godina rješavamo po 15 metara nečega“, rekao je Dujo.

Napomenuo je kako se dugi niz godina ulagalo u ruralna područja te da je ovo sad vizija ulaganja u urbani dio grada i u tom pravcu ide kreditno zaduženje.

Protiv zaduženja bili su u Klubu SDA.

“Mi ćemo angažirati odvjetnika i čitava stvar će završiti na sudu. Ne želimo da netko zadužuje našu djecu… Odluku smatramo nelegalnom”, rekao je Sanel Silajdžija, šef Kluba vijećnika SDA.

IZVORFena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here