Pozivamo Vas na 6. GS1 konferenciju – Digitalni otisak u lancu snabdijevanja

GS1 Bosne i Hercegovine organizira 6. godišnju konferenciju pod nazivom Digitalni otisak u lancu snabdijevanja. Konferencija će se održati u  utorak, 31. maja/svibnja 2022. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.

63
GS1

Fokus ovogodišnje GS1 Konferencije su jedinstvena identifikacija i matični podaci proizvoda. GS1 standardi su najviše korišteni standardi u lancima snabdijevanja i predstavljaju osnov za uspostavljanje efikasnog i digitalnog poslovanja. Snaga GS1 identifikacijskih ključeva (ID) je mogućnost njihove upotrebe u različitim poslovnim procesima, sistemima ili tehnologijama što omogućava da svi tržišni učesnici razgovaraju jednim jezikom – Globalnim jezikom poslovanja. GS1 identifikacijski (ID) ključevi, kojima se mogu identificirati subjekti poput trgovinske i logističke jedinice, fizičke lokacije ili dokumenta, omogućavaju kompanijama da na efikasan način pristupe informacijama o proizvodima u lancu snabdijevanja i razmijene informacije sa poslovnim partnerima, kako u fizičkom tako i u digitalnom svijetu.

Elektronska razmjena podataka

 

U lancu snabdijevanja se traži kontinuirano dostavljanje novih i ažuriranje postojećih podataka o proizvodima. Tu prije svega mislimo na brend, dimenzije samog proizvoda, ali i dimenzije različitih nivoa pakovanja proizvoda, podatke o nutritivnim vrijednostima i slično. Mreža globalne sinhronizacije GDSN (Global Data Syncronisation Network) osigurava usklađivanje upravo navedenih podataka koje nazivamo matični podaci o proizvodima. GS1 Konferencija će biti savršena prilika da čujete više o načinu i benefitima korištenja ove mreže za razmjenu visokokvalitetnih i pouzdanih podataka.

Jedna od tema će biti i elektronska razmjena podataka bazirana na GS1 standardima. Ista podrazumijeva razmjenu narudžbenica, otpremnica i računa iz sistema u sistem, bez bilo kakvog skeniranja, ponovnog prekucavanja podataka ili uticaja ljudskog faktora. Prednosti ovakvog načina poslovanja su brojne, a najvažnije je povećanje brzine obrade i smanjenje grešaka, što dovodi do smanjenja troškova i povećanja povjerenja među poslovnim partnerima.

Ilustrativni primjeri primjene standarda

 

Vodeći eksperti i praktičari primjene GS1 standarda će učesnicima kroz stručna predavanja i ilustrativne primjere iz prakse pokazati kako primjenom GS1 standarda mogu poboljšati prodaju svojih brendova, unaprijediti trgovinu, ubrzati logističku podršku, ostvariti značajne uštede sredstava i vremena te ostvariti trajnu vezu sa zadovoljnim kupcem.

Prvi put u Bosni i Hercegovini gostovat će Ethem Kamali, predstavnik kompanije Migros iz Turske. Migros Turkey opslužuje oko 160 miliona kupaca i upravlja sa ukupno 1.156 prodavnica. Učesnici će imati priliku saznati kako Migros koristi snagu GS1 standarda i kako prikuplja i provjerava informacije o svojim proizvodima. Prisutni će također, imati priliku čuti inspirirajuća predavanja drugih eminentnih stručnjaka, predstavnika nekih od najvećih bh. kompanija u oblastima proizvodnje, distribucije i trgovine.

Kome je namijenjena GS1 Konferencija?

Konferencija je namijenjena proizvođačima, trgovcima, logističkim i transportnim kompanijama, predstavnicima IT sektora, akademskoj i poslovnoj zajednici koja želi što prije postati dio savremenih digitalnih trendova u svijetu.

Cijena kotizacije za jednu osobu iz kompanije je 50 KM. Za prijavu većeg broja osoba iz jedne kompanije pripremili smo posebne kotizacijske pakete, a za sve informacije možete pisati putem emaila na adresu info@gs1bih.org ili telefonski kontaktirati na broj 033/258-645.

Radujemo se Vašem učešću i našem druženju tokom konferencije!

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here