Elektroprivreda BiH ulaže 20,7 miliona KM u novo uslužno preduzeće

Osnovna djelatnost novog zavisnog društva MIOD d.o.o. Tuzla bit će pružanje usluga elektromašinskog održavanja i rada mehanizacije za potrebe rudnika

100

Donošenje odluka o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću MiOD Tuzla i odobravanju Statuta MIOD d.o.o. bit će na dnevnom redu 72. vanredne sjednice Skupštine JP Elektroprivreda BiH zakazane za 26. april, potvrđeno je Feni iz te kompanije.

Iz Elektroprivrede navode da je osnovna djelatnost novog zavisnog društva pružanje usluga elektromašinskog održavanja i rada mehanizacije za potrebe rudnika Koncerna EPBiH. Dodaju da će se realizacija navedenih uslužnih djelatnosti organizaciono odvijati u tri pogona – pogonima održavanja Tuzla i Kakanj te pogonu mehanizacije. U tim pogonima planirano je zapošljavanje 326 radnika, primarno uposlenika iz rudnika.

Ukupna ulaganja u MiOD iznose 20.668.409 KM, a  odnose se na nabavku nove i  remont postojeće opreme u rudnicima uglja Koncerna te na početna obrtna sredstva.

Procjena potencijalnog prihoda na godišnjem nivou iznosi 34.029.676 KM, a novo zavisno društvo ima projiciranu godišnju dobit od 2.598.430 KM.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here