Malak Farma halal certificirana

Halal certificiranje obuhvata sve aktivnosti i procese proizvodnje, od farme pa sve do stola.

188

Uspješnu implementaciju zahtjeva halal standarda BAS 1049:2010 okončala je Malak Farma iz Kaknja.

Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su svi proizvodni procesi na Malak Farmi: klaonica krupne i sitne stoke, prerada mesa i mesne prerađevine, prerada mlijeka i mliječni proizvodi, te proizvodnja i prerada voća i povrća.

Restoran koji posluje u sklopu Malak Farme ispunio je zahtjeve halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata iz kategorije HALAL RESTORAN. Kategorija HALAL RESTORAN označava da je cjelokupni objekat obuhvaćen halal certificiranjem.

U restoranu na Farmi možete probati ukusna jela, pripremana od proizvoda sa Farme. Na Farmi se nalaze tri proizvodnje: proizvodnja mesa i mesnih prerađevina; prozvodnja voća, povrća i prerađevina od voća i povrća, proizvodnja mlijeka i mliječnih proivoda. Pored toga tu je i pet planinskih kućica za prenoćište, škola jahanja, adrenalinski park za djecu i odrasle, zip-line za djecu i odrasle, alpinistička stijena za penjanje, paintball, staze za šetnju i jahanje… Na Farmi se nalazi i prekrasni mesdžid okrenut prema lijepoj crnogoričnoj šumi i okolnim proplancima.

„Halal certificiranjem „Malak Farme“ u Kaknju dobili smo jedan kompleks u kojem je zaokružen proces proizvodnje „od njive do stola“, jer se na farmi proizvodi hrana za životinje; uzgajaju se domaće životinje, voće i povrće; vrši prerada mesa, mlijeka, meda, voća i povrća te nudi kvalitetna restoranska usluga bazirana na namirnicama proizvedenim na farmi“, rekao je direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić

 

„Halal poslovanje je temeljna odrednica svih poslovnih aktivnosti kompletne Malak grupacije. Kroz proces halal certifikacije ovu našu odrednicu smo i certificirali radi lakšeg poslovanja, prepoznatljivosti i priznatosti halal certifikata na tržištima. Naše proizvode na tržišta plasiramo kroz brendove Seljak, Mljekar i Mesar.SELJAK proizvodi voće, povrće i prerađevine od njih, organskog porijekla. Seljak ne koristi pesticide i druga hemijska sredstva za prihranu i zaštitu u cilju povećanja prinosa. Seljak proizvodi zdravo, u skladu sa organskim principima uzgoja, u skladu sa prirodom. U ponudi možete naći pored organskog voća i povrća svakojake ukusne prerađevine: sokove, medove, džemove, pekmeze, ajvar, kečap, salate, i još mnogo drugih proizvoda.MLJEKAR vodi računa da zdravim uzgojem krava, koza i ovaca dobije najbolje sirovine za svoje proizvode. Mljekar je za tržište pripremio pored svježeg kravljeg i kozijeg mlijeka, sirutke i jogurta pregršt drugih kravljih i kozijih proizvoda: sir krišku, mladi sir, mocarelu, dimljene sireve, puter, maslo, Farmerov namaz, i desetine drugih ukusnih proizvoda po tradicionalnoj recepturi.MESAR prije svega vodi računa da se životinje uzgajaju na način koji će omogućiti najkvalitetnije meso. Na našoj Farmi imamo i slobodni uzgoj životinja u prirodnom ukruženju. Mesar za svoje kupce sprema pored svježeg telećeg i junećeg mesa neke dodatne visokokvalitetne prerađevine. Mesarovi ćevapi, sudžukice i pljeskavice u svom sastavu nemaju glutena, aditiva, pojačivača okusa, hljeba, soje… ništa izuzev kvalitetnog mesa, soli i zdravih začina. Nadalje, tu su suho meso, sudžuk i stelja spremani na tradicionalni način, bez ubrzavanja procesa pripreme i sušenja konvencionalnim, industrijskim metodama“, izjavio je Nedžmin Begić, direktor Malak Farme.

Pored ponude halal certificiranih proizvoda na Farmi, njihove proizvode možete kupiti u novootvorenoj prodavnici Malak Farme “Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar…“ u Sarajevu na Pofalićima, ul. Zmaja od Bosne 26, preko puta Srednje ekonomske škole; a na raspolaganju je i besplatna kućna dostava putem broja telefona 061901900.

Neke od aktivnosti Malak Farme možete pratiti i putem oficijalne web straniceFacebook i Instagram stranice.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here