Naslovnica Vijesti BiH Objavljene konačne liste kompanija koje će predstavljati BiH na EXPO 2020 Dubai

Objavljene konačne liste kompanija koje će predstavljati BiH na EXPO 2020 Dubai

Za predstavljanje na ovoj izložbi prijavilo se 97 kompanija, sedam turističkih zajednica i 45 projekata

70
EXPO 2020 Dubai

Podsjećamo da se na poziv za iskazivanje interesa i paket podrške za predstavljanje na ovoj izložbi prijavilo 97 kompanija, sedam turističkih zajednica i 45 projekata, te da je Komisija nakon prve faze Poziva sačinila preliminarnu listu poslovnih subjekata koji su prošli Poziv.

Nakon eliminacijske faze, Ministarstvo privrde Kantona Sarajevo pozvalo je sve poslovne subjekte sa preliminarne liste da dostave obaveznu dokumentaciju kako bi Komisija izvršila verifikaciju ostvarenih bodova po prijavi na online aplikaciju.

U proteklom periodu Komisija je izvršila verifikaciju dostavljene dokumentacije i verifikaciju ostavrenih bodova u prvoj fazi, te sačinila konačnu listu poslovnih subjekata koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na izložbi EXPO 2020 Dubai.

„U narednim pozvat ćemo sve koji su zadovoljili uvjete i obavit ćemo razgovore sa svima koji su prošli fazu II kako bi se još jednom uvjerili u spremnost učesnika, njihove lične kompetencije i spremnosti, obzirom da imamo industrije koje će timski nastupiti i predstavljati, kako industriju iz koje dolaze i njene prednosti, tako i svoje vlastite biznise“, podsjećaju iz Komisije.

Lista je dostupna na web stranici Ministarstva.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here