Nastavlja se uredno snadbijevanje gasom FBiH iz Rusije

U skladu sa dugogodišnjom saradnjom Energoinvest d.d. – Sarajevo i ruskog isporučioca  Gazprom Eksporta,  ugovor o isporuci prirodnog  gasa je produžen pod istim uslovima do 01. juna 2022. godine.

20

Energoinvest informira javnost da se nastavlja uredno snabdijevanje FBiH prirodnim gasom u 2022. godini. U skladu sa dugogodišnjom saradnjom Energoinvest d.d. – Sarajevo i ruskog isporučioca  Gazprom Eksporta,  ugovor o isporuci prirodnog  gasa je produžen pod istim uslovima do 01. juna 2022. godine.

“Prema ugovornim obavezama, naša kompanija kao ovlašteni uvoznik gasa za FBiH je osigurala nesmetanu isporuku gasa za sve korisnike u zimskom periodu. Navedenom produženju je doprinijelo redovno izmirenje obaveza prema ruskom partneru, čime je za potrošače u FBiH omogućeno uredno snadbjevanje prirodnim gasom tokom naredne godine.Imajući u vidu kretanje cijena energenata na svjetskom tržištu, cijena prirodnog gasa za prvi kvartal 2022. će biti poznata uskoro. Uz ovo želimo napomenuti  da je prirodni gas berzanska roba čija  cijena se  kvartalno koriguje u zavisnosti o promjeni cijena na svjetskoj berzi, prema definisanom indexu  promjene cijena koštanja tri izabrana  naftna derivata”,saopćeno je iz Energoinvesta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here