Forbes izlazi na berzu

U Forbes-u planiraju skupiti više od 600 miliona dolara, koji će im pomoći u “digitalnoj transformaciji i stvaranje dublje angažovane publike, uz zadržavanje visokog kvaliteta i prihoda kompanije”.

20

Čuveni poslovni magazin Forbes objavio je da će Forbes Global Media Holdings Inc. i Magnum Opus Acquisition Limited, SPAC (Special Purpose Acquisition Company) kompanija, koja se bavi akvizicijama fokusiranim na tehnologiju i medijski biznis, krajem godine započeti poslovnu saradnju tako što će dionice Forbes-a dati na inicijalnu javnu ponudu.

SPAC-ovi su hit na investicionom tržištu gdje se u praksi gomila malih investitora udruži, kupujući po fiksnoj cijeni dionice kompanije koja u početku nema nikakve imovine čime nastaje SPAC ili, alternativno, “blank check company” (kompanija sa “praznim čekom”).

U Forbes-u tako planiraju skupiti više od 600 miliona dolara, koji će im, kako su saopćili, pomoći u “digitalnoj transformaciji i stvaranje dublje angažovane publike, uz zadržavanje visokog kvaliteta i prihoda kompanije”.

Pod pretpostavkom da javni akcionari Magnum Opusa neće otkupljivati akcije, akcionari Forbesa će po zatvaranju postati vlasnici približno 22 posto kompanije, saopćio je Forbes.

Kompanija koja postoji već 104 godine, stiže do 150 miliona ljudi širom svijeta, ima 45 licenciranih izdanja u 76 zemalja svijeta i među je 50 najposjećenijih sajtova na internetu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here