Beč: Vakcinacija u autobusima i shopping centrima

Prethodna najava za vakcinaciju u autobusu ili shopping centru nije potrebna.

28

Od srijede, 4. augusta 2021, glavnim gradom Austrije kruže dva autobusa za vakcinaciju.

Autobusi, javnog prijevoznika “Wiener Linien”, će se tokom ljeta redovno zaustavljati na frekventnim lokacijama u gradu i nuditi vakcine Johnson & Johnson i Biontech/Pfizer. Pored toga, vakcinacija protiv COVID-19 je omogućena i u mnogim trgovačkim centrima u Beču.

Prethodna najava za vakcinaciju u autobusu ili shopping centru nije potrebna. Neophodna je samo lična karta i ukoliko je dostupna takozvana e-kartica. Autobusi za vakcinaciju vozit će sve do septembra, a plan vožnje će se kontinuirano ažurirati. Osim često posjećenih mjesta, pristupat će se i omladinskim centrima. Autobusi će voziti sedam dana u sedmici i vakcine će biti dostupne od ponedjeljka do petka između 8 i 21 sat, subotom i nedjeljom od 9 do 21 sat. U jednom vozilu se u toku sata može vakcinisati 16 osoba, dakle između 400 i 450 ljudi dnevno.

Grad Beč nastavlja provoditi svoj plan imunizacije protiv Covid-19. Stoga će  vakcinacija, pored autobusa, biti omogućena i u mnogim trgovačkim centrima, poput Lugner City, Auhof Center i Riverside.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here