Deceuninck mijenja pravila igre na tržištu PVC stolarije

Tvrtka Deceuninck, vodeći svjetski proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i ostala građevinska rješenja, među prvima je postala prepoznatljivo lice u području održive proizvodnje. Svojim inovativnim i ekološki prihvatljivim proizvodima, Deceuninck mijenja pravila igre na tržištu PVC stolarije.

70

Deceuninck je u Bosni i Hercegovini prisutan od 2007. godine. Europska kvaliteta i odani pristup radu odlično su prepoznati na bosansko-hercegovačkom području pa tako Deceuninck aktivno surađuje s preko 100 poduzeća koji su specijalizirani za proizvodnju prozora i vrata.

Njihovi prozori i vrata krase nebrojene objekte diljem regije i svijeta, a kod Deceuninck proizvoda korisnici su prepoznali vrhunsku kvalitetu, dizajn i održivost proizvoda. Ono po čemu se ovaj svjetski koncern posebno ističe su visokotehnološka dostignuća, ali s jasnim fokusom na poštivanju najviših ekoloških standarda.

Svi Deceuninck proizvodi su trajni, lako održivi, a svojim proizvodima ostvaruju napredak na ekološkoj, ekonomskoj i društvenoj razini. Proizvode visokokvalitetne PVC profile koji se u potpunosti mogu reciklirati. Od 2019. godine njihovo postrojenje za recikliranje godišnje reciklira do 45.000 tona PVC-a i tako smanjuju emisiju CO2 za oko 90.000 tona.

 

Što rade s recikliranim materijalom?

Reciklirani PVC koriste za proizvodnju novih profila, a na taj način dobivena sirovina može se ponovno koristiti čak 7 puta. To pokazuje Deceuninckovu viziju cirkularne ekonomije, jer osim što su proizvodi dizajnirani da budu 100 posto reciklirajući, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i ekološkom korištenju materijala. U ponovnoj proizvodnji sirovina štede čak 90 posto energije.

Važnost toga leži u činjenici da dragocjene sirovine postaju sve rjeđe pa ih je potrebno upotrebljavati na najučinkovitiji mogući način. Zato rad s pretežito rabljenim materijalima u proizvodnji smanjuje potrebu za novim materijalom, a to je osim same ekonomičnosti i ekološki najprihvatljivije. Deceuninckova reciklažna postrojenja najbolji su primjer cirkularne ekonomije koju zagovaraju. Važno je istaknuti da reciklažnim dvorištima Deceuninck na godišnjoj razini uštedi više od dva miliona prozora. 

Najinovativnija rješenja za prozore i vrata

 Prozorski profil Elegant predstavlja perjanicu Deceuninckove ponude. Smatra se novom generacijom PVC prozora jer uz izuzetan minimalistički dizajn, kojim ostavlja dojam aluminijskog prozora, pruža optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Izrazitu održivost Elegant može zahvaliti ekološki prihvatljivom materijalu EcoPowerCore u jezgri profila koji se može reciklirati. U jezgri samog profila nalazi se recikliran, izvana nevidljiv PVC koji pridonosi očuvanju resursa i zaštiti okoliša. Odabir prozorskog sistema Elegant, osim najboljih atributa, jamči i mirnu savjest.

Osim navedenih karakteristika, prozor Elegant očarava svojim izgledom, a za to je dobio i nekoliko vrijednih nagrada. Tako mu je vijeće za dizajn dodijelilo nagradu “German Design Award” u kategoriji special mention, odajući time priznanje izvrsnom dizajnu ovog prozorskog sustava profila. To nije sve – Elegant je dobitnik i prestižne nagrade “Red Dot Design Award” kao pobjednik u kategoriji “Dizajn proizvoda” što je potvrdilo njegovu visoku kvalitetu dizajna. A okrunjen je i od strane priznatog njemačkog stručnog časopisa Bauelement & Technik kao “Proizvod godine 2020” u kategoriji “Prozori”.

 

Sa svim svojim svojstvima sa sigurnošću možemo reći da Elegant predstavlja skok u budućnost prozorskih profila. Elegant kombinira izuzetnu toplinsku izolaciju s izuzetno elegantnim dizajnom. Osim što predstavlja prozor s najužim vanjskim rubom profila na tržištu, možete ga odabrati u čak 50 boja – u skladu sa svim individualnim željama i stilovima gradnje.

Lijepa i održiva rješenja

Uz bogati asortiman PVC prozora i vrata, Deceuninck i u drugim segmentima doma stvara lijepa i održiva rješenja. Sistemi terasa, fasada i krovnih obloga iz materijala Twinson, patentiranog kompozita drva i PVC-a, oduševit će sve one koji cijene visokokvalitetni materijal, uz zadovoljavanje najviših estetskih standarda te uz minimalno održavanje.

Posvećenost ekonomiji i mogućnost recikliranja PVC profila Deceuninck izdvaja od drugih, a zbog toga su i dobili priznanje – certifikat EuCertPlast i oznaku VinylPlus za održive proizvode i proizvodne procese. Svi njihovi prozori, a i proizvodi, mogu se na kraju svog vijeka reciklirati, a valja napomenuti da se proizvode uz racionalnu potrošnju materijala. Kada birate Deceuninck, birate PVC stolariju za cijeli život.

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here