Događaj „Ljeto na Vilsu“ zvanično otvoren na Vilsonovom šetalištu

Po završetku smotre najboljih fudbalskih klubova Starog kontinenta, manifestacija „Ljeto na Vilsu“ svojim posjetiteljima će svakodnevno u popodnevnim i večernjim satima ponuditi svirke uživo.

70

Na najatraktivnijoj sarajevskoj šetnici – Vilsonovom šetalištu upriličeno je zvanično otvorenje događaja „Ljeto na Vilsu“.

Brojne Sarajlije, te gosti iz javnog i kulturnog života mogli su uživati u odličnoj svirci „Sarajevo Jazz Guerille“, a uvertira za lijepu muzičku noć bio je nastup dječijeg hora „Princess krofne“ koji je izveo pjesmu „Sarajevo, ljubavi moja“.

“Događaj „Ljeto na Vilsu“ je nastao na platformi ljetnog parka Hastahana, kojeg su organizirali Fondacija Sarajevo Navigator i Udruženje građana ZUP Baščaršija, dvije nevladine organizacije koje, pored „Ljeta u parku – Hastahana“, realiziraju Sarajevo Holiday Market, Sarajevo Summer Market, izdaju Sarajevo Navigator i realiziraju Sarajevo Ramazan festival. „Ljeto u parku – Hastahana“ smo koncipirali da bude zabava za cijelu porodicu, tako da će i „Ljeto na Vilsu“ u naredna tri mjeseca, sve do 1. oktobra, ponuditi pregršt zabavnih sadržaja za cijelu porodicu. Hvala našim partnerima i sponzorima, hvala firmi Inlux koja je privatni vlasnik ovog prostora i koja nam je ovaj prostor ustupila, hvala svim dobrim ljudima koji svojom energijom upotpunjavaju ovaj događaj”, kazao je Nedim Lipa,generalni direktor SDC-a.

Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo, također je pozdravio prisutne i zahvalio se organizatoru na lijepoj atmosferi i uloženom trudu da okupi građane na događaju „Ljeto na Vilsu“.

“Nadam se da će ova priča „Ljeto na Vilsu“ postati tradicionalna i da neće biti samo ljeto na Vilsu, već će biti i zima na Vilsu. U ovom ili nekom drugom prostoru. Energija koju ima SDC i generalni direktor Nedim Lipa je energija koju želimo zajedno donijeti u Općinu Novo Sarajevo i Vilsonovo šetalište. Općina Novo Sarajevo uvijek podržava dobre projekte i želimo da Novo Sarajevo u stvari bude novi centar Sarajeva, da osim građana i građanki Sarajeva i Novog Sarajeva ovdje vidimo i turiste. Uživajte, dobro se zabavljajte i provedite ljeto na Vilsu sa osmijehom”, rekao je  Tanović.

„Ljeto na Vilsu“ prvi put će se dešavati na najatraktivnijoj sarajevskoj šetnici – Vilsonovom šetalištu, u Općini Novo Sarajevo na adresi Filipa Laštrića bb, odnosno na parkingu firme Inlux između Hotela Novotel – Bristol i zgrade Elektroprivrede BiH, a trajat će do 1. oktobra.

„Ljeto na Vilsu“ osmišljeno je da sve do kraja ljeta bude mjesto zabave za Sarajlije i posjetitelje Sarajeva i ponudi atraktivne sadržaje za sve generacije. Događaj započinje gledanjima utakmica EURA 2021. na LED ekranu, uz koje su organizovane i razne druge zanimljivosti posvećene „najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu“. Po završetku smotre najboljih fudbalskih klubova Starog kontinenta, manifestacija „Ljeto na Vilsu“ svojim posjetiteljima će svakodnevno u popodnevnim i večernjim satima ponuditi svirke uživo. Nastupat će klupski muzičari sa repertoarom pop, rock, jazz i blues standarda, a nekoliko puta tokom trajanja manifestacije bit će organizirani i nastupi poznatijih izvođača. Jedan od sadržaja događaja bit će i Ljetno kino, sa programom filmskih klasika za djecu i odrasle. U sklopu „Ljeta na Vilsu“ bit će postavljeni sportski tereni za odbojku i fudbal na pijesku, mali nogomet i košarku, a posebna pažnja bit će posvećena sadržajima za najmlađe.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here