Objavljen Poziv za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje

Ukupan indikativni iznos podrške koji je na raspolaganju u okviru ovog poziva je 3.2 miliona eura i raspodijeliti će se na minimalno 20 lokalnih partnerstava za zapošljavanje.

26

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine je na svojoj web-stranici prenijela Javni poziv za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje.

Pozivaju se lokalna partnerstva za zapošljavanje da dostave projektni prijedlog za finansijsku podršku u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija (EU) a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Poziv upućuje Međunarodna organizacija rada koja sprovodi program podrške, vrši ugovaranje i nadgleda proces korištenja dodijeljenih finansijskih sredstava. Cilj poziva je da osigura kreiranje i sprovedbu programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada od strane lokalnih partnerstava za zapošljavanje.

Ukupan indikativni iznos podrške koji je na raspolaganju u okviru ovog poziva je 3.2 miliona eura i raspodijeliti će se na minimalno 20 lokalnih partnerstava za zapošljavanje. Iznosi grant sredstava se kreću od 120.000 eura minimalno do 160.000 eura maksimalno, s napomenom da podnosioci projekata moraju osigurati sufinansiranje iz vlastitih sredstava u iznosu od najmanje 10 posto ukupne vrijednosti projekta.

Poziv je namijenjen svim akterima na tržištu rada koji namjeravaju formirati partnerstva u cilju povećanja prilika za formalno zapošljavanje na lokalnom nivou kao i onim koji su članovi već postojećih partnerstava za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Poziv, kao i sva popratna dokumentacija, se nalaze ovdje

Rok za dostavu konceptualnih prijedloga je 30. juni 2021. godine do 17.00 sati.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here