NLB Banka i Vlada TK nastavljaju saradnju

Vlada TK i NLB Banka potpisali ugovore o vršenju usluga unutrašnjeg platnog prometa i depozitne banke

26

Vlada Tuzlanskog kantona i NLB Banka Sarajevo potpisali su ugovore o vršenju usluga unutrašnjeg platnog prometa i depozitne banke. Predmet ugovora je pružanje usluga poslovne banke u domenu prikupljanja prihoda i prijenosa sredstava po nalogu Ministarstva finansija, odnosno obaveza u domenu transakcijskog i depozitnog računa.

U ime NLB Banke ugovore je potpisala predsjednica Uprave Lidija Žigić, dok je u ime Vlade Tuzlanskog kantona to učinio ministar finansija Vedran Lakić.

“Izuzetno mi je drago što ćemo u narednih pet godina biti poslovni partner Vladi Tuzlanskog kantona. Posebno u ovim izazovnim vremenima apsolutna podrška NLB Banke zasigurno neće izostati u bilo kojem segmentu. Najveći broj naših klijenata dolazi upravo iz ove regije, zbog čega me dodatno raduje što će NLB Banka biti depozitna i transakcijska banka te nastaviti pružati usluge unutarnjeg platnog prometa, kao i širiti svoje kapacitete na području Tuzlanskog kantona”, kazala je Žigić.

Kako je istaknuto prilikom potpisivanja ugovora, Vlada Tuzlanskog kantona je najveći komitent NLB Banke, a s obzirom da Kanton već duži niz godina posluje putem NLB-a, izražena je želja da se takvi poslovni odnosi nastave i u budućnosti.

“NLB Banka, odnosno njena prethodnica – Tuzlanska banka, i sama je proizvod ove regije i ona je naš svojevrstan brend. Nas u Vladi Kantona raduje pozitivan trend poslovanja i rast NLB Banke. Drago nam je čuti da je NLB Banka u Bosni i Hercegovini, uz sve turbulencije koje je donijela pandemija korona virusa, 2020. godinu okončala sa zadovoljavajućim rezultatima”, kazao je premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić.

 

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here