Gradit će se novi most Brčko – Gunja

Informacija o rezultatima analiza s prijedlogom rješenja o izgradnji novog mosta od strane JP "Putevi Brčko" naći će se na dnevnom redu prve iduće sjednice Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH

65

Izgradnja novog mosta na graničnom prijelazu Brčko – Gunja (BiH i Republika Hrvatska) najbolja je opcija, pokazali su rezultati analize koja je predstavljena čelnicima vlasti u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

Naime, predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta rukovodstvo Javnog preduzeća “Putevi Brčko” predstavilo je analize dobivene od firme IG Banja Luka i obavljenih razgovora s firmama IPSA Sarajevo i IGH Zagreb, koji se tiču rekonstrukcije i sanacije postojećeg, odnosno, izgradnje novog mosta na graničnom prelazu Brčko – Gunja.

Konstatirano je kako je najbolja opcija izgradnja novog mosta, s ciljem da se teretni promet ponovo uspostavi na graničnom prijelazu između Brčkog i Gunje.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčkog Siniša Milić, glavni koordinator Vlade Željko Antić i resorni šefovi vladinih odjela Pero Gudeljević i Ratko Stjepanović.

Ponovno uspostavljanje teretnog prometa, koji je zabranjen 2019. godine zbog dotrajalosti postojećeg savskog mosta, za Brčko distrikt BiH je više nego značajno, posebno za funkcioniranje privrede i Javnog preduzeća “Luka” Brčko. Informacija o rezultatima analiza s prijedlogom rješenja o izgradnji novog mosta od strane JP “Putevi Brčko” naći će se na dnevnom redu prve iduće sjednice Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, nakon čega će to javno preduzeće i proceduralno moći ući u postupak izgradnje novog mosta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here