Global Finance proglasio UniCredit najboljom bankom u BiH

Urednici Global Financea odabrali su najbolje banke na svijetu kroz opsežne konsultacije sa korporativnim finansijskim rukovodiocima, bankarima i bankarskim savjetnicima te analitičarima

59
Ponosni smo i počašćeni, kaže Mahmutović

Finansijski magazin Global Finance objavio je da je UniCredit Bank izabrana za najbolju banku u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

“Veoma smo ponosni na rezultate ovogodišnjeg istraživanja. Naša banka u Bosni i Hercegovini fokusirana je na inovacije proizvoda, postavljajući snažne temelje za kontinuirani uspjeh. Priznanje Global Financea potvrđuje UniCreditovu posvećenost pružanju podrške našim lokalnim ekonomijama u svakom trenutku. Ponosni smo na sve članove našeg tima i njihovu predanost svakodnevnom pružanju usluga najviše kvalitete našim klijentima“, istaknuli su Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, direktori UniCredit komercijalnog bankarstva u centralnoj i istočnoj Evropi.

“Ponosni smo i počašćeni priznanjem Global Financea za najbolju banku u Bosni i Hercegovini. Naši klijenti su nam na prvom mjestu, a pružanje najkvalitetnijeg nivoa usluge je naša glavna odrednica. Napredak koji kontinuirano ostvarujemo i koji nas dovodi do liste najboljih ističe našu kontinuiranu posvećenost zadovoljavanju potreba naših klijenata, isporuku proizvoda i usluga vrhunske kvalitete, te pripadnost UniCredit grupaciji koja nam pruža mogućnost da kroz značajnu snagu naše međunarodne mreže obezbijedimo najbolja rješenja za finansijske potrebe naših klijenata”, komentirala je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank.

Urednici Global Financea odabrali su najbolje banke na svijetu kroz opsežne konsultacije sa korporativnim finansijskim rukovodiocima, bankarima i bankarskim savjetnicima te analitičarima širom svijeta. Kriteriji koji se uzimaju u obzir pri odabiru najboljih banaka su rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateški odnosi, novi razvoj poslovanja i inovacije u ponuđenim proizvodima. Na konačan izbor uticala su i mišljenja analitičara kapitalnih tržišta, kreditni rejting te procjene bankarskih savjetnika i ostalih sudionika u bankarskoj industriji.

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here