Vuković u Pims elektro opremi: Fokus na strana ulaganja i detašmane za montažere

Izgrađena je i nova proizvodna hala površine 2.100 kvadratnih metara što će svakako rezultirati proširenju proizvodnih kapaciteta i novim zapošljavanjem

128

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković posjetio je firmu Pims elektro oprema Odžak, gdje je s rukovodstvom razgovarao o trenutnom poslovanju, planovima za budućnost, kao i aktualnim problemima i načinu zaštite radnika. Sastanak je bio fokusiran na strana ulaganja, kao i detašmane za montažere. Pored navedenog, istaknuta je i potreba za jasnijim epidemiološkim uputama koje ne mogu biti generalne nego adaptivne, a razgovarano je i o vrstama i načinima proizvodnje, te lancima snabdijevanja i isporuke na odredišta.

Firma Pims elektro oprema osnovana 2009. godine bavi se proizvodnom djelatnošću u vidu ožičavanja, kabliranja i montiranja niskonaponskih komandnih elektro ormara koji se koriste pri upravljanju raznim robotima i automatizaciji raznih postrojenja i opreme. Potpuno je orijentirana na izvoz i, usprkos otežanim epidemiološkim uvjetima, uspijeva bez prekida realizirati pet do sedam izvoza sedmično.

Danas zapošljava 200 radnika u proizvodnom prostoru od 2.400 metara kvadratnih, te obiluje iskustvom i mladim kadrovima. Izgrađena je i nova proizvodna hala površine 2.100 kvadratnih metara što će svakako rezultirati proširenju proizvodnih kapaciteta i novim zapošljavanjem.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here