Mađarska gradi gasovod do Srbije

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Szijjarto rekao je nekada ranije da je Mađarska počela razgovore sa Rusijom o povećanju zaliha gasa na 4,2 milijarde kubika

45
Nadzorni odbor mađarskog operatora gasovoda FGSZ odobrio je plan za investiranje u izgradnju gasovoda do Srbije sa godišnjim kapacitetom od šest milijardi kubnih metara, saopštila je ta kompanija.
Prema tom dokumentu, kapacitet južnog kraka gasovoda – koji je na granici sa Srbijom – mora da se dostigne do oktobra 2021. godine

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Szijjarto rekao je nekada ranije da je Mađarska počela razgovore sa Rusijom o povećanju zaliha gasa na 4,2 milijarde kubika.Budimpešta je zainteresovana za “mogućnost kupovine ruskog gasa preko Turskog toka koji ide kroz Tursku i Bugarsku, do kraja sljedeće godine”, rekao je on.

Projekat Turskog toka je gasovod koji čine dva kraka od kojih svaki može da prenosi 15,75 milijardi kubika gasa godišnje.Prvi krak namijenjen je turskom tržištu, dok bi drugi krak trebalo da snabdijeva zemlje južne i jugoistočne Evrope. Gazprom razmatra potencijalna trržišta u Grčkoj, Italiji, Bugarskoj, Srbiji i Mađarskoj.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here