Ikea vraća dobijenu državnu “korona pomoć“

Ikea je obavijestila Hrvatski zavod za zapošljavanje da želi vratiti dobijenu državnu podršku od 3,8 miliona kuna koju je koristila za martovske i aprilske plaće, a jednak potez planira i u drugim zemljama u kojima posluje

39

Ikea je obavijestila Hrvatski zavod za zapošljavanje da želi vratiti dobijenu državnu podršku od 3,8 miliona kuna koju je koristila za martovske i aprilske plaće svojih 572 zaposlenika u Hrvatskoj.  Iz menadžmenta Ikee Hrvatska za Poslovni dnevnik pojasnili  su da je “kompanija uslijed izbijanja korona krize bila suočena s dosad neviđenim izazovima, a budućnost  u tom prvom trenutku nije bila jasna“.

“Zbog toga smo odlučili prihvatiti Potporu za očuvanje radnih mjesta Vlade RH u, a naš prioritet je bio zaštititi što je moguće više zaposlenika. Izrazito smo zahvalni Vladi što je podržala naše poslovanje i naše ljude ovom posebnom mjerom.

Situacija se mijenja nabolje, a naše poslovanje vraća se na novo normalno stanje.

Vidimo kako bi sredstva podrške za koja smo se namjeravali prijaviti mogla pomoći drugim tvrtkama i dijelovima društva kojima su ona trenutno potrebnija. Zato smo donijeli odluku kako nećemo više primati Potporu za očuvanje radnih mjesta. Uz to, odlučili smo i vratiti sredstva koja smo po ovoj Potpori dobili za ožujak i travanj”, kažu iz Ikee Hrvatska, koja jednak potez namjerava učiniti i u drugim zemljama u kojima posluje, a u kojima je imala priliku koristiti slične mjere.

Inače, kako je potvrđeno iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), dosad su ukupno 973 poduzetnika prijavila da odustaju od daljnjeg korištenja naknade. Najčešći razlog odustanka od državne podrške je nemogućnost dokazivanja pada prihoda u maju za više od 20 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Među njima su i 33 poslovna subjekta koja su se, poput Ikee, predomislili i odlučili vratiti sav primljeni državni novac.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here