Iduće sedmice počinje isplata subvencija plata u ZDK

Broj zaposlenih u ZDK kojima je do sada odobrena subvencija u visini polovine minimalne plate za mart trenutno iznosi 1.159

125

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je četvrtu odluku o odobravanju sredstava subvencije dijela plate za mart u iznosu od 88.305 KM, za 435 uposlenika u 41 pravnom subjektu i 106 fizičkih lica kojima je rad zabranjen naredbama Federalnog štaba civilne zaštite. Broj zaposlenih kojima je do sada odobrena subvencija u visini polovine minimalne plate za mart, tom odlukom je povećan na 1.159.

“U toku je obrada preostalih zahtjeva, tako da pripremamo nove odluke o odobravanju subvencije. Iduće sedmice krenuti će isplata dosad odobrenih subvencija”, rekao je kantonalni ministar za privredu Zlatko Jelić.

Ranije ove sedmice objavljen je javni poziv za dodjelu subvencije za april u visini minimalne plate u FBiH, s tim što poslovni subjekti kojima je odobrena subvencija za mart nisu dužni ponovo dostavljati traženu dokumentaciju, nego samo zahtjev za dodjelu subvencije.

Pravo na subvenciju imaju poslovni subjekti koji nisu otpuštali radnike u periodu od 29. februara do 31. marta, te koji su izmirili dospjele obaveze po osnovu poreza i doprinosa do 29. feruara. Javni poziv je otvoren 25 dana, a krajnji rok za dostavljanje zahtjeva je 6. juni.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here