Niskotarifni Ryanair od 1. jula vraća 40 posto letova iz 80 baza širom Evrope

U avionima će biti zabranjeni redovi za WC, no toalet će biti dostupan pojedincima na zahtjev

53

Niskotarifna aviokompanija Ryanair u utorak (12.5.) je najavila da će od 1. jula u promet vratiti 40 posto redovnih letova, pod uslovom da se ukinu vladina ograničenja za letove unutar EU i primjene efikasne javnozdravstvene mjere na aerodromima.

Ryanair će provoditi skoro hiljadu letova dnevno, vraćajući tako 90 posto svojih ruta kojima je letio prije ograničenja zbog koronavirusa, kaže se u saopćenju kompanije.

Od kada su sredinom marta uvedena ograničenja zbog Covida-19, Ryanair provodi 30 letova dnevno između Irske, Velike Britanije i Evrope. Od jula bi Ryanair ponovno trebalo letjeti iz većine od svojih 80 baza širom Evrope.

Ryanair je također objavio video s uputama kako efikasno poštovati zdravstvene mjere kojima je cilj suzbijanje širenja Covida-19.

Mjere uključuju prijavu putem interneta, preuzimanje ukrcajne propusnice na pametnom telefonu, podvrgavanje provjeri tjelesne temperature na ulazu u aerodrom te stalno nošenje zaštitnih maski na aerodromu i u avionu.

Iz kompanije dodaju kako su svi njeni avioni opremljeni HEPA filterima za zrak, a sve se unutrašnje površine unutar aviona dezinficiraju svake noći, što djeluje 24 sata.

Kabinsko osoblje će u avionu također nositi zaštitne maske, a među ograničenim avionskim uslugama bit će ponuđene unaprijed upakovane grickalice i pića, što će se moći platiti samo karticama.

U avionu će biti zabranjeni redovi za WC, no toalet će biti dostupan pojedincima na zahtjev.

Ryanair će u julu i avgustu zahtijevati od svojih putnika pojedinosti o tome koliko planiraju biti na odredištu, kao i adresu na kojoj će odsjesti u drugoj evropskoj zemlji te će ti podaci biti dostavljeni evropskim vladama kao pomoć u borbi s pandemijom koronavirusa.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here