Jelka Milićević ostavila bez kvoruma Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje

Upravni odbor, između ostalog, danas je trebao razmatrati inicijativu Vlade FBiH o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost

108
Ministrica Milićević imala je prečih obaveza

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH trebao je danas održati sjednicu putem video-linka, ali nije bilo kvoruma za odlučivanje te predviđene tačke dnevnog reda nisu ni razmatrane.

“S obzirom na to da ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević nije mogla  prisustvovati današnjoj sjednici zbog drugih obaveza, predsjedavajući Upravnog odbora  Vjekoslav Bevanda sjednicu je zatvorio jer nije bilo poslovničke mogućnosti za odlučivanje.

Upravni odbor trebao je na današnjoj 43. redovnoj sjednici razmatrati odluke o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa te  poravnanja među entitetima za prethodne godine.

Na dnevnom redu, između ostalog, bila je i inicijativa Vlade FBiH o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost te izvještaj o izvršenju budžeta Uprave za 2019. godinu“, saopćeno je iz Uprave za indirektno oprezivanje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here