Premijer dobio zadatak da nabroji šta je dobro vlada uradila: Edin Forto u 100 sekundi

Forto je dobio minutu za godinu mandata, ali nije mu bilo dosta. Pričao je skoro dvije minute u tri daha i čini se da nije nabrojao sve

122
Forto

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto napravio je video u kome je za približno dva minuta nabrajao rezultate koje je napravila Vlada KS u prvu godinu dana mandata, stoji u saopćenju iz kabineta.

Utoplili smo 39 javnih objekata, uveli prirodni gas u 370 objekata. Sredili smo studentski, i spomen park Vraca. Izdvojili 84,5 miliona za različite oblike pomoći. Renovirali porodilište, otvorili novu pedijatriju u Općoj bolnici. Ukinuli liste čekanja za vrtiće za 682 djece”, nabraja Forto.

Ovaj dopadljivi format referiranja o urađenom kao primjer dobrog upravljan ja prva objavila novozelandska premijerka Jacinda Ardern, koju je njen tim izazvao da u dvije godine dobrih rezultata svede u dvije minute nabrajanja.  Video je postao viralni hit, ali i dokument o dobrom modelu upravljanja, koji je orijentiran na empirijske rezultate.

I Ardern, je baš kao i Forto, drugačije i novo lice na političkoj sceni u društvu koje je bilo opterećeno golemim socijalnim problemima, ekološkim zagađenjima, itd. Ova vedra i vrijedna žena ubrzo je oduševila sve zdravomisleće u svijetu.

Forto je dobio minutu za godinu mandata, ali nije mu bilo dosta. Pričao je skoro dvije minute u tri daha i čini se da nije nabrojao sve.

 

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here