Energoinvest i Tevel potpisali ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji

Riječ je o Ugovoru kojom kompanija Energoinvest ima ekskluzivno pravo plasmana proizvodnog programa Tevel-a za tržište Bosne i Hercegovine

95
Energoinvest

Energoinvest, d.d. – Sarajevo je sa kompanijom Tevel d.o.o. iz Slovenije potpisao ugovor o međusobnoj poslovno – tehničkoj saradnji i zajedničkom nastupu na tržištu vanjske industrije.

Zemlje regije

Riječ je o Ugovoru kojom kompanija Energoinvest ima ekskluzivno pravo plasmana proizvodnog programa Tevel-a za tržište Bosne i Hercegovine, ali i zajedničkom nastupu u zemljama gdje Energoinvest izvodi projekte, područje zemalja regije, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

Ugovor je u ime Energoinvesta potpisala direktorica Bisera Hadžialjević, a ispred slovenačkog partnera Iztok Živko, direktor Tevela. Potpisivanju ovog ugovora prisustvovali su i ambasadorica Slovenije Zorica Bukinac sa saradnicima i predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić.

Energoinvest kao vodeća multidisciplinarna inženjering kompanija u BiH, ovom saradnjom stiče novu referencu i otvara mogućnosti u proširenju poslovnih aktivnosti, zajedničkom nastupu, kao i ekskluzivno pravo plasmana proizvoda iz pomenute kompanije. Na obostrano zadovoljstvo predstavnici Energoinvesta i Tevela su istakli da se raduju ostvarenoj saradnji, ali i novim zajedničkim projektima.

Nakon potpisivanja ugovora, u Velikoj Sali Energoinvesta upriličena je i prezentacija na kojoj je detaljnije predstavljena djelatnost slovenačkog partnera. Ovom događaju prisustvovali su i predstavnici firmi i ustanova koje djeluju na istim ili sličnim poslovima, kao što je: Igman Konjic, Elektroprivreda BiH, BH Telecom, Sarajevogas, Toplane Sarajevo, Autoceste Federacije, Zavod za mjeriteljstvo, Federalni zavod za geologiju, Rudarski institut Tuzla, KUCZ KS, PPG d.o.o., Kontak Zagreb, RGGF /UNTZ, Kamir d.o.o. Široki Brijeg i mnogi drugi.

Oblast planiranja

Naime, treba spomenuti da je Tevel osnovan 1958. godine pod imenom Varnost Zagorje i bili su 20 godina (1968. – 1988.) u sastavu tadašnjeg Energoinvesta »E«  Varnost, te potpisivanjem ovog ugovora naša kompanija obnavlja raniju saradnju i povezuje nove poslovne kontakte.

U toku 30 godina Tevel se specijalizirao za pronalaženje inovativnih rješenja u detekciji plinova. Svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem jedan su od lidera u oblasti planiranja, proizvodnje i izvođenju tehničke sigurnosti u objektima koje ugrožavaju eksplozivno – zapaljivi plinovi, zatim para zapaljivih tekućina u hemijskoj i farmaceutskoj industriji, skladištima opasnih supstanci, rafinerijama, termoelektranama itd.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here