Na novom bosanskom ćilimu doček filmskih zvijezda u punom sjaju

Postavljanje bosanskog ćilima, koji je napravljen za zvijezde jubilarnog 25. izdanja Sarajevo Film Festivala, počelo je ispred Narodnog pozorišta

27
SFF

Postavljanje bosanskog ćilima, koji je napravljen za zvijezde jubilarnog 25. izdanja Sarajevo Film Festivala, počelo je ispred Narodnog pozorišta.

Doček zvijezda

Crveni tepih, inspirisan elementima ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine, krasit će Trg Susan Sontag sve do zatvaranja Festivala 23. augusta.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra kazao je za Fenu da će od danas u punom sjaju dočekivati regionalne i svjetske zvijezde na jedinstvenom crvenom tepihu.

Istakao je da je za ideju spajanja bosanske tradicije i filmske umjetnosti zaslužan i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka te da realizacijom tog zajedničkog projekta žele iz glavnog grada BiH poslali snažnu i ljepšu poruku.

Jedinstven spoj

“Željeli smo utvrditi šta je to što filmski festival najviše promoviše u nekom gradu i zaključili da su fotografije s crvenog tepiha najviše prepoznatljive u medijima”, kazao je Purivatra.

Naglasio je da je kreativni tim Sarajevo Film Festivala više od pola godine opsežno izraživao bosanskohercegovačke ćilime iz zbirke Zemaljskog muzeja BiH te da se na kraju odlučio za novi izgled crvenog tepiha koji predstavlja spoj tradicionalnog i savremenog.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here