Pioneers Festival 2019: Kakav put spremamo budućim generacijama

Moto ovogodišnjeg „Pioneers-a“ glasi „Walk the Talks“, a centralne teme konferencije su dalekosežna „deep tech“ tehnologija, novi izvori ishrane, granice svemira

40
Pioneers

Pioneers Festival, jedna od vodećih evropskih start-up konferencija, svoje osmo izdanje ima u bečkom Hofburgu uz prisustvo 2.500 stručnih posjetilaca. Među njima je 550 izabranih start-upova iz Austrije i inostranstva, mnogi uspješni poduzetnici, takozvani „poslovni anđeli“ i ulagači rizičnog kapitala.

Centralna tema

Moto ovogodišnjeg „Pioneers-a“ glasi „Walk the Talks“, a centralne teme konferencije su dalekosežna „deep tech“ tehnologija, novi izvori ishrane, granice svemira i najnovija medicinska saznanja. Organizatori naglašavaju da je uprkos njihovoj fokusiranosti na visoke tehnologije čovjek uvijek u središtu zanimanja. To je i razlog zašto se ovogodišnji bečki Pioneers bavi osnovnim pitanjima nastanka i razvoja života.

Vrhunski  predavači

Pioneers je i ove godine u Beč doveo vrhunske predavače, a ove godine su među njima Jayne Poynter, suosnivač i bivši direktor kompanije „World View“, suosnivač Wikipedije Larry Sanger, istraživačica NASA-e Kerry McGuire, austrijski genetičar Markus Henstschläger, bivša nigerijska ministrica obrazovanja i osnivačica Transparency Internationala Obiageli Ezekwesili, suosnivačica i kretivni direktor kompanije  „body>data>space“ ili profesor Mark Post, čovjek koji je napravio prvi hamburger iz labaratorija.     

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here