HT ERONET: Promovirane nove SMART tarife i gaming iskustvo uz 4G

HT ERONET danas je na konferenciji za novinare u Mostaru predstavio komercijalne i tehničke aspekte 4G mreže

276
HT ERONET

HT ERONET danas je na konferenciji za novinare u Mostaru predstavio komercijalne i tehničke aspekte 4G mreže. Tom prilikom promovirane su i nove SMART tarife.

Ispunjena obećanja

Testni signal za 4G mrežu pušten je 8. aprila, istoga dana kada su dodijeljene licence, a svečano predstavljanje priređeno je 9. aprila na štandu HT ERONET-a na mostarskom Sajmu gospodarstva.

„Tada smo dali neka obećanja, a danas smo tu kako bismo potvrdili da smo ta obećanja i ispunili“, kazao je izvršni direktor za pokretnu mrežu HT ERONET-a Goran Kraljević, naglasivši kako nova 4G mreža nudi do 10 puta veće brzine surfanja i downloada, a uploada i do 20 puta veće nego 3G mreža. 4G mreža puštena je u komercijalnu upotrebu prije dva dana – 8. maja.

Što se tiče pokrivenosti 4G-om, Kraljević je naglasio kako je ona veoma dobra u svim većim mjestima diljem BiH, pogotovo na području Mostara.

Digitalno doba

Izvršni direktor za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk predstavio je nove SMART tarife, prilagođene novom tehnološkom i digitalnom dobu.

„Posebno se ističe SMART 45 tarifa koja korisniku omogućava 2 000 minuta prema svim mrežama u BiH i 2000 SMS/MMS poruka te 12 GB interneta mjesečno”, istaknuo je Ruk i naglasio kako nove tarife u ponudi HT ERONET-a nisu vezane uz 3G ili 4G tehnologiju, ali da uz 4G mrežu nude najbolju propusnost podataka.
Podsjetimo, zamjena SIM kartica USIM karticama koje podržavaju 4G mrežu naplaćivat će se po promotivnoj cijeni od 1 KM (s PDV-om) do 30. 6. 2019., a nakon toga datuma, zamjena SIM kartica bit će naplaćivana po standardnom cjenovniku. Rok za zamjenu kartica nije ograničen.

Inače, promocija 4G mreže i novih SMART tarifa uz nezaboravno gaming iskustvo po najvećim brzinama, odvijat će se u petak I subotu na platou ispred Mepas Malla.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here