Održan prvi “Woman in Leadership Summit SEE 2019”: Pozitivna priča iz Sarajeva koja je snažno povezala region

Oko 300 učesnika bilo je oduševljeno uvodom samita - performansom „Heroine naše prošlosti“, o ženama koje su obilježile određene epohe Bosne i Hercegovine.

83
Žene summit

U Sarajevu ie održan je prvi samit pod naslovom “Women in Leadership Summit SEE 2019” / “Samit ženskog liderskog poduzetništva za Jugoistočnu Evropu 2019”. Samit je organizirala Regionalna asocijacija poduzetnica “Poslovna žena“ u saradnji sa Vanjskotrgovinskom / Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, uz podršku Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajeva, kao i brojnih sponzora, prijatelja projekta i medijskih partnera.

Panel diskusije

Oko 300 učesnika bilo je oduševljeno uvodom samita – performansom „Heroine naše prošlosti“, o ženama koje su obilježile određene epohe Bosne i Hercegovine.
Slijedile su tri panel diskusije: “Izazovi ženskog liderstva u biznisu”, “Liderice u javnom sektoru”, te “Budućnost obrazovanja“, u sklopu kojih je 16 eminentnih panelista dalo jako snažne stavove, iskustva i smjernice za društvene promjene.

Interesovanje kompanija

U okviru samita održani su i B2B susreti bosanskohercegovačkih firmi i firmi iz zemalja regiona, u organizaciji Evropske preduzetničke mreže. Svoje interesovanje za B2B susretima izrazilo je oko 90 kompanija, a održano je blizu 200 poslovnih sastanaka što je rezultiralo i početkom poslovne saradnje među nekima od njih.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here