U Sarajevu održan IKT forum

Bosna i Hercegovina se mora odlučnije opredijeliti na provođenje digitalne transformacije privrede i društva u cjelini

42
Predrag Kovač

U Sarajevu je održan Forum o informaciono-komunikacionim tehnologijama kojeg su u partnerstvu organizovale Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) Bosne i Hercegovine i Agencija za informacione i komunikacione tehnologije (ICTA) iz Republike Turske.

Tehnološki standardi

Kako bi dosegla potrebne tehnološke standarde i napravila značajnije pomake, Bosna i Hercegovina se mora odlučnije opredijeliti na provođenje digitalne transformacije privrede i društva u cjelini. Kao preduslov, neophodno je izraditi strateški i regulatorni okvir, te dosljedno primjenjivati postojeći, sa ciljem daljeg razvoja informaciono-komunikacione infrastrukture”, ističe generalni direktor Regulatorne Agencije za komunikacije Predrag Kovač.

Brojni učesnici

Forumu su, pored predstavnika Regulatorne Agencije za komunikacije i Agencije za informacione i komunikacione tehnologije iz Republike Turske, prisustovali i predstavnici Ombudsmana za zaštitu potrošača BiH, predstavnici Telekom operatora BiH, te predstavnici Elektrotehničkog Fakulteta u Istočnom Sarajevu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here