Partnerski odnos Vlade KS i Udruženja poslodavca KS u rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta u Kantonu Sarajevo

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo je aktivno učestvovalo u pripremi ove tematske sjednice

59
Udruženje poslodavaca

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo izražava zadovoljstvo prihvatanjem njihovih inicijativa od strane Vlade Kantona Sarajevo na održanoj tematskoj sjednici Vlade  posvećenoj  rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta.

Tematska sjednica

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo je aktivno učestvovalo u pripremi ove tematske sjednice. Podsjećamo da je početkom marta Udruženje poslodavca uputilo  inicijative premijeru KS Edinu Forti i predsjedavajućem Skupštine KS  Elmedinu Konakoviću  za formiranje koordinacionog tijela za parafiskalne namete u KS, donošenje Uredbe o procjeni uticaja propisa, zatim  izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine Kantona Sarajevo, Poslovnika o radu Vlade KS te inicijativa za uključivanje reprezentativnih socijalnih partnera na području Kantona Sarajevo u upravna tijela i programske savjete.

Pokazana spremnost

„Zahvaljujemo premijeru Forti i svim ministrima u Vladi Kantona Sarajevo koji su prihvatili sve naše inicijative upućene Vladi KS.  Na ovaj način su pokazali spremnost na partnerski odnos sa socijalnim partnerima i zajedničko djelovanje u pravcu rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta. Inicijative koje je UPKS predložilo, a Vlada KS prihvatila će sigurno doprinijeti da naš Kanton, ali i država u cjelini u narednom periodu imaju još bolje uvjete za poslovanje, investiranje, otvaranje novih radnih mjesta, smanjenje sive ekonomije i crnog tržišta. A svima nam je zajednički interes da Kanton Sarajevo postane još privlačnija destinacija za poslovanje, bolji i kvalitetniji život svih njegovih stanovnika. Prihvaćeni  set inicijativa je prvi korak, a Udruženje poslodavaca KS već ima pripremljen i drugi set inicijativa koji će narednom periodu uputiti prema Vladi Kantona Sarajevo “, istaknuo je Safudin Čengić, predsjednik UPKS.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here