Norwegian Air uvodi sezonske linije prema Skandinaviji

Letovi iz Geteborga do Sarajeva trajat će od 21. juna do 9. avgusta

88
Norwegian Air letovi Sarajevo

Norwegian Air uvodi novi sedmični ljetni sezonski servis iz Geteborga u Sarajevo, što je druga destinacija aviokompanije iz Švedske nakon Stockholm Arlanda koja je u funkciji tokom cijele godine.

Osam letova

Letovi iz Geteborga do Sarajeva trajat će od 21. juna do 9. avgusta. Ukupno je predviđeno 8 letova u svakom pravcu sa 3.024 sjedišta u avionu Boeing 737-800, navodi blog flying.bosnian.

Norwegian Air odlučio je i ponovo uvesti letove iz Osla za Sarajevo. Tokom ovogodišnje ljetne sezone Norwegian Air će obaviti ukupno 31 let u svakom pravcu (ukupno 62 leta) sa 11.718 sjedišta. Prošle godine Norwegian Air je obavio ukupno 70 letova između dva grada.

Intervencija ambasade

Prvobitno je aviokompanija odlučila potpuno prekinuti rutu, ali je nakon intervencije Ambasade BiH u Norveškoj, aviokompanija odlučila da ponovo počne letove u ljetnoj sezoni od 25. maja do 26. oktobra.

Ove sezone Norwegian Air će održavati i jedan sedmični let između Štokholma i Sarajeva. Tokom jula bit će dva leta sedmično na toj liniji. Linija  Kopenhagen-Sarajevo bit će operativna sa dva povratna leta u junu, četiri u julu i dva u avgustu. To znači da će Norwegian Air ovog ljeta povezati Sarajevo s ukupno četiri destinacije u Skandinaviji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here