Podrška od 80 hiljada KM za postojeće privrednike i samozapošljavanje

Ovim projektom osigurano je 60.000 KM za podršku postojećim privrednicima u unapređenju proizvodnih kapaciteta, a 20.000 maraka za podršku osobama koji žele pokrenuti vlastiti posao

51
Podrška za samozapošljavanje

Predstavnici Općine Bosanska Krupa i UNDP-a Bosne i Hercegovine potpisali su ugovore o dodjeli poticaja sa sedam privatnih poduzetnika iz ove općine. Dodijeljeno je ukupno 80.000 KM poticajnih sredstava za podršku poslodavcima i samozapošljavanju u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG).

Samostalni poduzetnici

„Općina Bosanska Krupa je duži vremenski period uključena u MEG projekat, a već smo nekoliko stvari realizirali u oblastima razvoja privrede i zaštite okoline. Jedan od segmenata MEG projekta je i podrška privrednim poduzetnicima, pa smo s njih sedam iz Bosanske Krupe i potpisali ugovore. Šest je već postojećih privrednih subjekata, odnosno samostalnih poduzetnika, te jedan projekat samozapošljavanja. Vjerujem da će korisnici ovih poticajnih sredstava na ovaj način proširiti proizvodnju, te zaposliti nove radnike“, rekao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Istaknuta je važnost ovog projekta, te nada da će podrška malim i srednjim poduzetnicima u narednom periodu biti i još veća.

Bitan projekt

„Ukupna ulaganja u naš projekat iznose 5.000 KM, a ovim projektom smo dobili 50 posto potrebnih sredstava. Ostatak novca obezbijedit ćemo sami i tako kupiti dvije nove mašine. Time ćemo stvoriti i uvjete za zapošljavanje barem jednog novog radnika. Izuzetno bitan projekt , pogotovo u vrijeme kada se suočavamo s velikim brojem odlaska mladih ljudi iz naše općine“, riječi su jednog od privatnih poduzetnika Almira Ćehića.

Ovim projektom osigurano je 60.000 KM za podršku postojećim privrednicima u unapređenju proizvodnih kapaciteta, a 20.000 maraka za podršku osobama koji žele pokrenuti vlastiti posao.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here