Uprava Agrokomerca najavljuje žalbu na odluku o stečaju

Sudskom odlukom je navedeno kako Agrokomerc posjeduje dovoljno imovine, čijom prodajom bi se mogla izmiriti dugovanja prema povjeriocima, a oni su pozvani da prijave i dokumentuju svoja potraživanja

188
Agrokomerc

Općinski sud u Bihaću donio je odluku o uvođenju stečajnog postupka u kompaniju Agrokomerc iz Velike Kladuše, a za stečajnog upravnika imenovan je Šefik Smlatić. U rješenju suda se navodi kako je utvrđeno da je ovo preduzeće obustavilo plaćanje obaveza, kao i osnovnu djelatnost kojom se bavi te da ne isplaćuje plaće i doprinose.
Također, ističe se kako je istekao zakonski rok u trajanju od tri godine u kojem je Vlada Federacije BiH, kao titular imovine preduzeća, trebala izvršiti finansijsku konsolidaciju i objaviti njene rezultate, a to nije učinjeno.

Dovoljno imovine

Sudskom odlukom je navedeno kako Agrokomerc posjeduje dovoljno imovine, čijom prodajom bi se mogla izmiriti dugovanja prema povjeriocima, a oni su pozvani da prijave i dokumentuju svoja potraživanja.

Međutim, Uprava Agrokomerca nije zadovoljna odlukom suda, a vršilac dužnosti direktora Agrokomerca Mersad Hamidović u izjavi za Business Magazine kaže kako će oni već u srijedu podnijeti žalbu Kantonalnom sudu u Bihaću.

Materijalni dokazi

“Uprava i radnici Agrokomerca na rješenje Općinskog suda u Bihaću imaju pravni lijek, odnosno, mi ćemo se žaliti i tu žalbu ćemo uložiti višoj instanci. U žalbi su svi materijalni dokazai, s kojima za sada, ne bismo izlazili u javnost. Do odluke Kantonalnog suda Agrokomerc će nastaviti s radom, u skladu sa Zakonom o finansijskoj konsolidaciji privrednih subjekata kojeg je Vlada Federacije BiH donijela 2014. godine, a koji je na snazi do 10. jula 2019. godine. Nakon toga ćemo sagledati šta je urađeno, a šta nije, a do tada ćemo raditi. I naravno, čekat ćemo odluku Kantonalnog suda u Bihaću”, kaže Hamidović.

 

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here