Helvetas u Čitluku utvrđuje potrebe privrednika

Kako bi što bolje identificirala potrebe u privredi na području općine Čitluk, međunarodna razvojna agencija Helvetas kreirala je link s online upitnikom

92
Helvetas

Općina Čitluk potpisnik je sporazuma sa Helvetasom, švicarskom međunarodnom razvojnom agencijom koja je aktivna u trideset zemalja i koja kroz svoje djelovanje doprinosi stvarnim promjenama u životima više od tri miliona ljudi u nepovoljnom položaju, kojim je definiran odnos međusobne saradnje na zajedničkoj provedbi projekta „Moja Budućnost“ u Čitluku.

Ruralna domaćinstva

Općenita vizija projekta je da ruralna domaćinstva, posebno mlade osobe, imaju mogućnost zapošljavanja i ostvarivanja dohotka te da mogu ispuniti vlastitu ideju o svrhovitom životu, a Helvetas je identificirao općinu Čitluk kao zanimljivo područje za implementaciju projekta s još nekoliko općina u Bosni i Hercegovini.

Kako bi što bolje identificirala potrebe u privredi na području općine Čitluk, međunarodna razvojna agencija Helvetas kreirala je link s online upitnikom. Svrha provedbe ankete je prikupljanje podataka s posebnim naglaskom na mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja mladih na području općine Čitluk, identificiranje sektora kojima je potrebna adekvatna radna snaga s konkretnim stručnim sposobnostima i planove privatnog sektora.

Razvoj i zapošljavanje

“Podaci prikupljeni u anketi bit će iskorišteni radi analize potencijala općine. Cilj nam je utvrditi potrebe i planove privatnog sektora te sukladno tome djelovati u razvijanju općinskih strategija ekonomskog razvoja i zapošljavanja”, poručili su iz Helvetasa, uz napomenu da će odgovori prikupljeni u anketi biti zabilježeni kao anonimni i korišteni samo u navedene svrhe, saopćili su iz Općine Čitluk.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here