Mostarski sajam sredinom aprila, zemlja partner Kina

Na 22. mostarskom sajmu očekuju izlagače iz još tridesetak zemalja svijeta i iz svih oblasti privrede

208
Mostarski sajam

Međunarodni sajam privrede u Mostaru (Mostarski sajam) jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih manifestacija tog tipa u regiji. Održava se od 9. do 13. aprila 2019. godine, po 22. put, a zemlja partner je Narodna Republika Kina kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj privrednoj smotri.

Međunarodni događaji

Uz to što je bila zemlja partner, NR Kina je izrazito prisutna na Mostarskom sajmu. Kineski izlagači na sajmu su se predstavili sa svojim najjačim privrednim subjektima iz svijeta računarstva, informacijskih tehnologija i energetike. NR Kina i Mostarski sajam zajedno su organizirali nekoliko važnih međunarodnih događaja.

Vlada NR Kine i Vijeće ministara BiH prepoznali su Mostarski sajam kao pravo mjesto za održavanje Summita 16+1 (“Jedan pojas -jedan put”) 2017. godine, na kojoj su učestvovali predstavnici 16 zemalja Jugoistočne Evrope i NR Kine.

Podsajamske manifestacije

Na 22. mostarskom sajmu očekuju izlagače iz još tridesetak zemalja svijeta i iz svih oblasti privrede. Naime, sajam u Mostaru je izložba općeg tipa i na njoj se tradicionalno predstavljaju poslovni subjekti iz skoro svih grana privrede, od kojih prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti, zatim elektroindustrija i IT sektor.

Sastavni dio Mostarskog sajma su i njegove dvije tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, na kojem se promovišu autohtona domaća vina i turistička ponuda te Sajam knjige i grafičke industrije.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here