Završeni drugi Dani meda u Širokom Brijegu

Drugu godinu za redom manifestaciju je organizirala Udruga "Vrisak" u saradnji s Gradom Širokim Brijegom

147

U Širokom Brijegu u petak je završena dvodnevna manifestacija “Dani meda“, koju je drugu godinu za redom organizirala Udruga “Vrisak” u saradnji s Gradom Širokim Brijegom.

Na šetalištu su bili postavljeni štandovi i kućice na kojima su građani mogli probati med i medne poslastice te kupiti med domaćih proizvođača.

S obzirom na to da je ovo druga manifestacija ove vrste u Širokom Brijegu, moram kazati da smo mi medari zadovoljni. Ove godine imali smo širu ponudu u odnosu na prošlu i osjeti se napredak”, rekao je predsjednik Udruge “Vrisak” Ilija Lasić.

Kada je u pitanju 2018. godina, Lasić je kazao kako je to bila dobra godina za pčelare u Hercegovini.

Ovo je bila dobra godina. Ja pčelarim s oko stotinu košnica, koje nose od 15 do 20 kilograma, ovisno od sezone do sezone. Sad će vjerojatno ići par malo gorih sezona, tako to biva inače, kazao je.

On je pozvao kupce da obrate pozornost na patvoreni, lažni med, kojeg je sve više na domaćem tržištu.

Tehnika patvorenja meda stalno se usavršava i sve je teže prepoznati krivotvoreni med. Takav med sada se čak i kristalizira, a inače kristalizacija je svojstvena samo pravom medu. Najsigurniji je način da kupuješ med od ljudi koje poznaješ “, istaknuo je Lasić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here