foto: oslobođenje

Sarajevski festival turizma otvoren je danas u Sarajevu, u Centru Skenderija, a kako je istaknuto na otvaranju, ovo je prilika da na jednom mjestu Bosna i Hercegovina predstavi sve svoje turističke potencijale kako građanima, tako i turističkim agencijama iz inostranstva.

U tri dana, koliko traje festival, građani će imati priliku uživati u turističkoj, kulturnoj i gastronomskoj ponudi.

“Sa ponosom možemo reći da je sajam turizma najstariji sarajevski sajam, koji je počeo 1970. godine. Od tad do sada se razvijao i postajao sve bolji. Ove godine spremili smo bogat program, a tema je gastro turizam. Cilj nam je da sa ovoga sajma pošaljemo poruku svijetu da Sarajevo ponovo postaje centar dešavanja, te da im pokažemo da Sarajevo već jeste turistički centar Evrope, kazao je direktor Centra Skenderija Amer Kapo, koji je podsjetio i kako se u petak održava manifestacija pravljenja 13.000 palačinaka, čime kuhari iz BiH i regije žele ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

Festival je otvorenim proglasio Milan Trivić, dogradonačelnik Sarajeva, koji je kazao i kako je ovaj sajam značajan, jer je budućnost u turističkoj privredi.

“Turizam ima veliku perspektivu i on će se i dalje razvijati, dok će neke druge privredne grane vremenom nestajati. Stoga je za nas u Gradu veoma važno da poboljšamo ponudu i da privučemo što više turista”, istakao je Trivić.

Ulaz na Festival je besplatan, a za sve posjetioce pripremljena je bogata ponuda.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here