Ljetna sezona Olimpijskog centra “Jahorina”, simboličnog naziva “Jahorina 365 fest”, bit će otvorena od 29. juna  do 1. jula.

Taj fest će predstavljati spoj zabavnih i sportskih manifestacija, a trajat će tri dana. Pored koncerata velikih zvijezda i dnevnih DJ žurki, pripremaju i zanimljive trke i takmičenja, ali i prezentaciju ljetnjih sadržaja i događaja, kao što su Ultra Trail, Koroman kamp, Piksi kamp ili KK Partizan.

Isti događaji bit će prezentirani i u Beogradu od 25. do 28. maja na Kalemegdanu u okviru Beogradskog Manifesta za koji su pripremili i zanimljive kvizove i nagradne igre.

Od sadržaja tokom ljetnje sezone iz OC “Jahorina” najavljuju da će posjetiocima pružiti da svaki dan uživaju u panoramskoj vožnji šestosjedom, šetnji i vožnji bicikala, spuštanju tjubing stazom, a potrudit će se da obogate adrenalinske i zabavne sadržaje.

Iz OC Jahorina ističu da rade i na pripremi sljedeće zimske sezone, te da su u toku radovi na polaganju cijevi za sistem za vještačko osnježavanje, do sad je položeno više od 600 m.

Prošle nedjelje su na 51. Internacionalnom Ski Congresu u Grčkoj, na kojoj je učestvovalo 1.100 predstavnika iz 80 različitih zemalja sveta, prezentovali Jahorinu u najboljem svetlu i konkurisali za dovođenje Evropa kupa na Jahorinu.

Za narednu zimsku sezonu prioritet im je da ponovo ožive stazu Olimpijski spust, saopćeno je iz OC Jahorina.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here