1. Sporazum Sindikata policije Kantona Sarajevo i Hifa Oil

Sindikat policije Kantona Sarajevo i Hifa Oil postigli su sporazum po kojem će ubuduće 1417 članova ovog sindikata ostvarivati povoljnosti kupovine na benzinskim pumpama Hifa Oil putem kartice lojalnosti. Ugovor o saradnji potpisali su u Sarajevu Mirza Hadžiabdić predsjednik Upravnog odbora Sindikata Policije KS i Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave Hifa Oil. Svih 1417 članova Sindikata KS moći će od sada ostvariti pogodnosti i popuste prilikom točenja goriva, servisiranja i pranja vozila, kupovine u marketu, itd.

  1. Posjeta igrača FK „Sarajevo“ i FK „Željezničar“ BBI banci

BBI banka potpisala je 10. aprila ugovor o nastavku saradnje i podrške fudbalskim klubovima ” FK Sarajevo” i “FK Željezničar”. Direktorica marketinga i komunikacija FK Sarajevo Anela Potura istakla je da je „FK Sarajevo itekako zadovoljan saradnjom sa BBI bankom. “Tim povodom, želimo da vam se zahvalimo što ste primjer drugima kao kompanija koja je društveno odgovorna. U odnosu na druženja koja FK Sarajevo i FK Željezničar često zajednički organizuju, ovo je drugačije, budući da je ovo prvi put da zajedno dođemo u prostorije kompanije koja je zajednički partner”, dodala je Potura. Inače, ovo je druga godina zaredom da se uspješno odvija partnerstvo između BBI banke i FK Željezničar.

  1. Banja Luka Tech Summit povezao regionalne inovatore, preduzetnike i kreativce

Događaj koji je u Banjoj Luci održan 12. i 13. aprila i koji je ugostio učesnike iz regiona i svijeta  – Slovenije, Hrvatske, Makedonije, cijele Bosne i Hercegovine i Čikaga, je drugi ovakav događaj u Bosni i Hercegovini, a organizovan je na inicijativu i pod pokroviteljstvom organizacije WorldChicago, neprofitne organizacije koja promoviše građansku diplomatiju kroz programe koji povezuju zajednicu Čikaga sa svijetom. Ideja koja stoji iza organizacije ovih događaja je stvaranje ambijenta za rast i razvoj preduzetništva u regionu Balkana

  1. Stotinu djece bez roditelja u Živinicama dobilo BBI stipendije

Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić uručio je 11. aprila na svečanoj ceremoniji u Živinicama ugovore o stipendiranju za 100 djece bez roditelja s područja tuzlanske regije. Stipendije u mjesečnom iznosu od 100 američkih dolara dodjeljuju se iz Fonda Sheikh Saleh Kamel, koji je osnovan na inicijativu BBI banke i Asocijacije Fatma 2010. godine.

  1. BHANSA preuzima kontrolu cjelokupnog zračnog prostora BiH

Direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) Davorin Primorac potvrdio je polovinom aprila da će 5. decembra iduće godine BHANSA preuzeti kontrolu cjelokupnog zračnog prostora Bosne i Hercegovine. “Imajući u vidu sve aktivnosti koje su poduzete i koje se trenutno poduzimaju, danas možemo govoriti o 5. decembru iduće godine kao preciznom roku za potpuno preuzimanje kontrole u zračnom prostoru BiH, kazao je Primorac.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here