Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UINO) BiH razmatrao je danas stanje u vezi sa raspodjelom prihoda od putarina na posebnom podračunu za izgradnju autocesta nakon što su 1. februara stupile na snagu izmjena i dopuna seta zakona koji se odnose na putarine.

Protiv prijedloga odluka da sredsva od putarina budu raspodijeljena na način da FBIH pripadne 59 posto, Republici Srpskoj 39 posto, a Brčko distriktu dva posto, bili su članovi UO iz FBiH.

UO UINO nije danas usvojio Odluku o postupanju s oduzetom i ustupljenom robom koju je predložila Uprava, jer su članovi UO iz reda stručnjaka bili protiv prijedloga.

UO UIO, na zahtjev Ministarstva finansija RS, razmatrao je danas informaciju o kontroli prometa lož ulja na području Bijeljine i primio je k znanju ovu informaciju

Na današnjoj sjednici nije usvojen izvještaj o radu UINO BiH za 2017. godinu, niti prijedlog dopune programa rada UINO za 2018. godinu.

Članovi UINO razmatrali su i informaciju o stanju u vezi s izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske po kojoj je Uprava dužna da isplati 15 miliona KM zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini, te je zadužena Uprava da dostavi prijedlog za rješavanje tog problema.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here