Krajem protekle godine u beogradskom naselju Dorćol, postavljen je kamen temeljac za novo Monino zdanje, koje će se rasprostirati na gotovo 20.000 kvadratnih metara.

Hotel Mona Plaza imat će 152 smještajne jedinice, parking, konferencijsku salu kapaciteta
preko 700 mjesta, fitness centar, dva restorana i bit će izgrađen po najsavremenijim svjetskim standardima i tehnološkim rješenjima kada je hotelijerstvo u pitanju. Svojom pozicijom će sasvim sigurno doprinijeti afirmaciji starog Dorćola.

Investicija je vrijedna 30 miliona eura i bit će finansirana iz sopstvenih sredstava kompanije Mona Hotel Management (MHM), ali i kreditnih sredstava. Također, u novoizgrađenom hotelu posao će naći preko 200 obrazovanih osoba.

Ulaganjem u privredu i hotelijerstvo/turizam Srbije, koje bilježi najdinamičniji rast bruto
društvenog proizvoda, želja investitora je da doprinese oporavku privrede Srbije putem kreiranja novih radnih mjesta, rasta poreza i povećanja konkurentnosti, kao i da ojača kompaniju u duhu želje za dugoročnim ulaganjem u nove investicije i razvoj u Srbiji.

Zvanično predstavljanje hotela Mona Plaza desilo se proteklog vikenda na Beogradskom sajmu turizma, kada je ujedno i najavljeno veliko otvaranje nove investicije kompanije MHM za jesen 2019. godine.

Više informacija o hotelu potražite na: www.monaplaza.com

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here