Kompanija VS-Trend sa adresom u poslovnoj zoni Bihaća, koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom ventilacijskih Sistema za putničke brodove i kruzere, u potpunosti je okrenuta svjetskom tržištu, a od prošle godine sve više i tržištu Katara.

Ova bihaćka kompanija, angažovana je na izgradnji stadiona Al Bayt u gradu Al Khor u Kataru. Prema procjenama idejnih tvoraca ovog velikog projekta, svjetlo dana ugledat će do 2022. godine kada će se na njemu odigrati polufinalni meč prvenstva.

 

Investicija je vrijedna 770 miliona eura, a po završetku bit će konkurencija najatraktivnijim stadionima svijeta.

Kompanija VS-Trend obavlja kompletne radove na ventilaciji, instalacijama i protoku vode na stadionu, ukratko svemu onome što je bitno kako bi stadion kao objekat mogao funkcionirati.

“Trenutno je na radovima na stadionu u Kataru angažirano ukupno 200 ljudi, što nije konačan broj, moguća su proširenja i do 250 radnika. Radnici su raspoređeni na svakom konstruktivnom djelu građevine, a dolaze iz svih krajeva BiH”, izjavio je za Business Magazine direktor kompanije Sabahudin Blažević.

Kako nam je rekao Blažević, u toku narednog mjeseca mogući su pregovori za gradnju još jednog stadiona u ovoj zemlji. Krajnji rok za početak radova bit će oktobar 2018. godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here